8 Good Reasons Why You Suck At Life

best-movie-quotes-oscars-2014-best-picture-nominees-the-wolf-of-wall-street

Having a great life, enjoying freedom and flexibility in your days, and truly being fulfilled by what you do is something we all strive for.

But the bitter reality is that very few of us actually do. Most of us will spend our time here going through the motions of a well-balanced life and die with too many regrets to count.

And although this post may come off as a tad negative, its purpose is to serve you a much needed wake up call.

You and I don’t need to suck at life. We can and should be great and do great things.

We should live a life of abundance and prosperity and it’s within our grasp to have it.

But the truth is that many of us do suck at life and by that I mean we are living way below our capabilities and are cheating ourselves out of our most valuable asset, time.

1. You are an a$$hole. If you’re a person who walks around with no filter, offending people, being rude, selfish, and/or obnoxious, then you, my friend, are an asshole.

Sure, being an asshole has its advantages (if you can call them that).Being able to take rejection from the opposite sex and not caring at all about what people think can be construed as positive things.

But in general, if you’re an asshole, you suck. You suck because you have a blatant disregard for people’s feelings. Talking loudly in a movie theater, not letting the person with one item go ahead of you at the grocery store, and swearing in front of small children are all symptoms.

The solution: Don’t do those things.

2. You are a cynic. Don’t you hate when you say something, anything, and someone refutes it? Finding fault at every opportunity and seeing all the negatives makes you a cynic. People don’t enjoy being around you because you believe everything and everybody is out to get you.

The solution: Do you best to be a more positive person and learn to find the good in people. It’s there if you look.

3. You are an energy suck. Are you the person who everyone avoids when they see your number on caller ID? It’s because they know you are going to drain their energy and energy is a highly valuable commodity. Let’s face it, we are all tired much of the time and this has a lot to do with the fact that the average diet consists of energy sucking foods and the more than 30% of the world’s population are almost completely sedentary, energy is hard to come by.

The solution: Try to listen more and talk less. Stand up straight, talk clearly, and give good eye contact. Being negative in everything you say and do turns people off quickly and you don’t need fewer friends.

4. You are defined by your dead end job. Millions upon millions of people drag their butt’s out of bed each morning in order to go to a meaningless and unfulfilling job. It’s a really sad fact that more than 70% of the U.S. population is not engaged or inspired at work.

But what’s even sadder is when those people allow their jobs to define them. Even though you may dislike your job, you allow it to dictate how you live your life. Just because you may have an unimportant job or role, it does not mean that you aren’t important.

The solution: Take a step back and understand that if you left your job tomorrow, you are the exact same person. Your job is just somewhere you go for 8 hours a day.

5. You are a taker. Most people are giving by nature. They want to help others, will offer a hand to someone in need, and actually care about the well-being of his fellow man.

And some of you are not. A taker is only interested in one thing; themselves. Regardless of who is impacted and to what extend is unimportant. It’s self-serving at its worst and opportunism at its best.

The solution: You need a humanity check. Go volunteer at a homeless shelter. Spend an afternoon at a hospice center. Visit a 4 year old with cancer in the hospital. Then you just might realize the value of giving.

6. You value money over relationships. This is a trap that can cause you a great deal of loneliness. Money will come and go, but true relationships are permanent.

Chasing money is a race you cannot win. Sure you may have the ability to travel, buy nice things, save for retirement and those are all worthy things. But when it takes precedence over quality relationships with people, it can become a detriment to your quality of life.

The solution: Give. Start giving your money away. I don’t mean a lot of it of course, but get in the practice of giving. You may have a fear of failure causing you to place such a high importance of having an abundance of money.

7. You think the world owes you something. Let’s one thing straight, the world does not owe, nor will it give you anything. You have to take it if you want it. Walking around with a sense of indignation will only serve to hurt you and your chances of success.

Our society is breeding a crop of people with a unjust sense of entitlement who are lazy and downright narcissistic.

The solution: Hard work. Stop sitting back waiting for things to happen because you think you deserve them. Get after it, bust your ass, and make it happen for yourself. Not only will you get better results, but you will feel much better about it as well.

8. You have settled for an average existence. This is by far the saddest of all the things on this list. This is when you have settled for what has been given to you in life. You no longer work towards anything because you believe it’s never going to get better.

This is nothing but fear in the form of hopelessness and it has no merit. There is no reason you cannot have the life you want. None.

The solution: You need a wake-up call. You need to break free from your daily grind for a short time and do something that lights you up inside. Finding that fire may serve as the catalyst to changing your life and living with more passion and happiness.

Stop Sucking At Life

Take a few moments to evaluate your life. Be brutally honest with yourself. It’s an extremely challenging thing to do but necessary in order to really identify your weaknesses so you in turn, can work on improving them.

Your life cannot and will not get better without hard work, dedication, and perseverance. So what are you waiting for?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s